Een samenwerkingsverband tussen:

Booijman Foodimpuls - Zaltbommel
Haarsma Foodimpuls - Heerenveen

Antonio Alvarez assortiment

De hammen van Antonio Álvarez

 

Al meer dan 80 jaar maakt de familie Àlvarez mooie gedroogde hammen vanuit hun bedrijf in het Spaanse dorpje Trevélez. Dit dorpje ligt op 1500 meter hoogte in de bergen van de Sierra Nevada. Alle producten van Antonio Àlvarez worden gemaakt met veel kennis en kwaliteitsbesef door een groep zeer toegewijde medewerkers. Zoals de tradities en regels in Trevélez voorschrijven, wordt bij het maken van deze gedroogde ham alleen maar zeezout gebruikt.

 

De Treveléz ham

De hammen uit Treveléz mogen zich wettelijk Trevélez ham noemen, een beshermde naam sinds 1862. De Trevélez hammen worden vervaardigd uit topkwaliteit witte varkens. Het rijpingsproces van een Serranoham duurt minimaal 11 maanden, van een reguliere Trevélez ham 17 maanden en het rijpingsproces van de Trevélez hammen van Antonio Àlvarez duurt tenminste 20 maanden. Met maximaal 10% zeezout heeft de trevélez ham een mildere smaak en aroma. Daarnaast bevat deze ham geen kunstmatigetoevoegingen, dus gegarandeerd een pure smaak!

 

Een bijzondere rauwe ham zonder been, welke minimaal 20 maanden gedroogd is in het Spaanse Trevélez. De rijpingsperiode van 20 maanden is echt het minimum. Als Sergio Álvarez en zijn medewerkers vinden dat een ham nog niet klaar is, wordt er gerust meer tijd genomen.

 

  • Minimaal 20 maanden gerijpt
  • Pure en rijke smaak
  • Volledig conform de regels en tradities van Trevélez geproduceerd
  • Alleen mooi vlees, zeezout, berglucht en tijd maken deze ham
  • Geen e-nummers, uniek voor hammen uit Spanje

Het proces van de Trevélez ham

Het drogen van de hammen vindt plaats onder volledig natuurlijke omstandigheden in de berglucht. De hammen maken tijdens dit proces de seizoenen mee met daarin zwoele zomerwinden en koudere winterlucht. Door in deze seizoenen te spelen met de afstand van de luiken, creeëren de hammenmeesters van Antonio Àlvarez de perfecte condities voor de mooiste hammen in kwaliteit, smaak en aroma!

De Ibérico bellotta specialiteiten van Antonio Àlvarez

De ibérico varkens van Antonio Àlvarez leven in de uitgestrekte 'Valle de los Pedroches' in Córdoba. En bellota varken heeft wettelijk minimaal 1 hectare ruimte, bij Antonio Àlvarez is dit maar liefst 5 hectare. De toevoeging bellota mag pas gegeven worden als de Ibérico varkens in volledige vrijheid hebben geleefd en zich voornamelijk met eikels hebben gevoed. Hierdoor is het natuurlijk vetpercentage hoger, waardoor de hammen een langere droog- en rijpingstijd kunnen ondergaan. Al deze factoren zorgen voor een intense, complexe hartig-zoetige, nootachtige, unieke smaak.

Ibérico Bellota ham

Liefhebbers rekenen de Ibérico Bellota ham van Antonio Àlvarez tot de beste hammen ter wereld. 

  • Intense smaak; langdurig vol met een fluweel zachte textur
  • Tenminste 48 maanden gerijpt
  • Op bestelling leverbaar

 

  

Ibérico Salchichon Bellota

Pittige, iets romige droge worst. Met een roodachtige kleur en een stevige, grove structuur.

  • 4 maanden gerijpt

 

 

Ibérico Chorizo Bellota

Heerlijke zachte chorico op smaak gebracht met paprika en kruiden zoals: knoflook en oregano.

  • 4 maanden gerijpt
Correspondentieadres
AdresPompmakker 2
8447 GJ Heerenveen
Tel.+31 (0)513 - 75 04 30
Fax.+31 (0)513 - 62 17 83
E-mailinfo@foodimpuls.nl

Booijman Foodimpuls - Zaltbommel  
Haarsma Foodimpuls - Heerenveen