Een samenwerkingsverband tussen:

Booijman Foodimpuls - Zaltbommel
Haarsma Foodimpuls - Heerenveen

Negroni

Rauwe ham specialiteiten

Prosciutto, oftewel ‘Italiaanse droge hammen’. De prosciutto van Negroni kennen een unieke smaak en geur. Dit is te danken aan de speciale selectie van het vlees, het zouten en de droging van ten minste 12 maanden. Alle Negroni prosciutto hebben het D.O.P. kenmerk, wat betekent dat het een officieel gecontroleerd (streek)product is.

Snijadvies: Verwijder het zwoerd telkens tot het punt waar de ham gesneden wordt. Snijd de plakken zo dun als een vel papier.

Parmaham
San Daniele

Afkomstig uit de streek Parma. Gemaakt van Italiaanse varkens die gemiddeld iets smaller zijn. Ten minste 12 maanden gerijpt voor een zachte structuur en  delicate smaak.

Gemaakt van uitsluitend zware Italiaanse varkenspoten. Ten minste 13 maanden gerijpt in San Daniele del Friuli. Heeft een dunne speklaag en is fijn dooraderd. Zacht zoet van smaak

Parmaham Addobbo
San Daniele Addobbo
Officiële Parmaham die afkomstig is uit de streek Parma en 12 maanden is gerijpt. Deze Prosciutto is opgebonden in een smaller en handzaam model voor extra snijgemak. Officiële San Daniele ham die 13 maanden gerijpt is in San Daniele. Deze Prosciutto is   opgebonden in een smaller en handzaam model voor extra snijgemak.

 

Parmaham Pelatello
San Daniele Pelatello
Officiële Parmaham die afkomstig is uit de streek Parma en 12 maanden is gerijpt. Deze prosciutto is ontzwoerd en ontvet en daardoor direct snijdbaar met minimaal snijverlies.

Officiële San Daniele ham die 13 maanden gerijpt is in San Daniele. Deze prosciutto is ontzwoerd en ontvet en daardoor direct snijdbaar met minimaal snijverlies.

 

 

Gedroogde specialiteiten

Het assortiment gedroogde specialiteiten van Negroni staat garant voor traditionele recepturen uit de oorspronkelijke landen van herkomst, zoals het Italiaanse Zibello, het Po gebied en de Italiaanse Alpen.

Bewaaradvies: De gedroogde specialiteiten op een koele plaats bewaren en na aansnijden gekoeld bewaren rond de 2◦C. 

Pancetta
Coppa Nostrana (Di Parma) 

 

Een traditionele buik van zware Italiaanse varkens. Ontzwoerd en gezouten en vervolgens opgerold en handgeknoopt. Kort gerijpt. Heeft een zachte structuur en licht pittige smaak. Dun gesneden het lekkerst. Ook warm erg smaakvol. 

Een specialiteit uit Parma, gemaakt van de varkensnek. Na 3-4 maanden rijping krijgt het zijn kenmerkende verfijnde en licht zoete smaak. Mag iets dikker gesneden worden.

Bresaola
Speck

Een specialiteit uit het Italiaanse Valtellina, gemaakt van de runderhaas.  Na kruiding in een natuurdarm verpakt voor een rijping van enkele maanden. Het witte omhulsel eerst verwijderen en vervolgens dun snijden. Ideaal als voorgerecht.

Ontzwoerd varkensvlees. Na kruiding licht gerookt en vervolgens 4 maanden gerijpt.  Heeft herkenbare rokerige   aroma’s die over gaan in een kruidig aroma.

 


 

Gekookte specialiteiten

Een onderdeel van de ware Italiaanse kooktraditie zijn de gekookte specialiteiten.
Negroni gebruikt enkel ingrediënten van superieure kwaliteit en natuurlijke
ingrediënten om de smaak te verbeteren. 

Gebruik advies: Ideale ingrediënten in hartige gerechten, zowel warm als koud. Gegarandeerd zacht van structuur en geeft een heerlijke smaak en aroma aan vele gerechten.

Prosciutto Arrosto
Mortadella Primula

Een ambachtelijke ham die is gemaakt van mals varkensvlees. Delicaat gekruid met natuurlijke Mediterrane kruiden en specerijen. Is geroosterd wat zorgt voor een gouden korst boordevol smaak.

Een Italiaanse boterhamworst, gemaakt van Italiaans varkensvlees, stukjes spek en kruiden.                        

Cotto di Culatello
 

Een Italiaanse schouderham van hoogwaardige kwaliteit. Is bekroond met 3 sterren in de ‘Superior taste award’  een prijs voor een uitzonderlijk product op het gebied van smaak en kwaliteit. 

 

 

Salami specialiteiten

Salame Milano
Salame Rustico

Bereid volgens klassiek Milanees recept. Op smaak gebracht met onder andere peper en fijne kruiden. Dun gesneden het lekkerst.

Middel grove salami naar traditioneel recept uit Felino, in de provincie Parma. Van hoge kwaliteit varkensvlees en gekruid met oa. peper, knoflook en witte wijn. Minimaal 60 dagen gerijpt. Heeft een zachte beet en volle, rijpe smaak. 

Salame Sopressa Veneta
Salame Finocchiona

Grove salami uit de streek Venetië. Vlees van varkens die in bosachtige gebieden hebben geleefd en met name met kastanjes zijn gevoed. Met de hand geknoopt en 3 maanden lucht gedroogd. Zacht vlees met een vleugje knoflook.

Een Toscaanse salami met een zachte, fijne structuur. Gemaakt van mager vlees met toevoeging van venkel zaden. Ten minste 40 dagen gerijpt voor een rijke smaak met venkel.

Spianata Romana
Cacciatore

De enige salami met een platte vorm, van origine uit Rome. Gekruid met gemalen pepers en
Italiaanse kruiden. Deze grove salami wordt 60 dagen gerijpt en geperst in een speciale mal om een platte vorm te krijgen. Dun gesneden het lekkerst.

De enige salami met een platte vorm, van origine uit Rome.      Gekruid met gemalen pepers en
Italiaanse kruiden. Deze grove   salami wordt 60 dagen gerijpt en geperst in een speciale mal om een plattevorm te krijgen. Dun gesneden het lekkerst.

Salame Cremona
Negronetto

Een typerende salami uit de provincie Cremona. Het speciaal geselecteerde vlees en het klimaat maken deze worst bijzonder. Minstens 5 weken gerijpt. Mag iets dikker gesneden worden. 

Het best verkochte worstje in Italië. Gemaakt van speciaal geselecteerd varkensvlees. 25 dagen gerijpt en licht gerookt voor een volle, rijpe smaak. Dikker gesneden als tapas het
lekkerst.

Salame Napoli 
Salame Ventricina Piccante

Afkomstig uit de streek Napoli. Gekruid met kruiden en chili, wat zorgt voor de kenmerkende rode kleur. Licht gerookt en minimaal 5 weken gerijpt. Dikker gesneden het lekkerst als tapas of dun gesneden op brood.

Een middel grove salami met een grote doorsnee. Gekruid met kruiden en chili en minimaal 3 maanden gerijpt. Dit zorgt voor de rode kleur en een uitgesproken smaak. Dikker gesneden het lekkerst. Ook zeer geschikt op de pizza.

 

 

 

Correspondentieadres
AdresPompmakker 2
8447 GJ Heerenveen
Tel.+31 (0)513 - 75 04 30
Fax.+31 (0)513 - 62 17 83
E-mailinfo@foodimpuls.nl

Booijman Foodimpuls - Zaltbommel  
Haarsma Foodimpuls - Heerenveen