Een samenwerkingsverband tussen:

Booijman Foodimpuls - Zaltbommel
Haarsma Foodimpuls - Heerenveen

Noel

Rauwe ham specialiteiten

Uit Spanje komen een aantal bijzondere rauwe hammen, waaronder de bekende Serranoham. De Serranoham is een rauwe ham die geworteld is in de geschiedenis van Spanje. Al onze Serranohammen dragen het Consorcio keurmerk, een keurmerk dat enkel na strenge controle van het Consorcio del Jamón Serrano wordt gegeven. Dit garandeert dat het product een uitstekende homogene smaak en kwaliteit heeft.

Specialiteit uitgelicht:

Jamon de Teruel 

Een rauwe hamspecialiteit uit Teruel, gemaakt van varkens uit Teruel die zijn gekruist volgens specifieke regels. Alle varkens worden gevoed met graan dat verbouwd wordt in de omgeving van Teruel.

 

Het vlees van de ham wordt tenminste 17 maanden in Teruel gerijpt op grote hoogte in een bergklimaat met een extreem klimaat waar de temperatuur kan fluctueren van –20◦ in de winter tot 35◦ in de zomer.

 

Het gehele proces vanaf de varkens tot de productie van de ham gebeurt uitsluitend in Teruel en krijgt na keuring van een officiële instantie het predicaat en keurmerk Teruel.

 

De Jamón de Teruel is helder rood en glanzend van uiterlijk en heeft een subtiele smaak door iets marmering van het vlees. Het heeft een karakteristieke aangename geur en een delicate, licht zoute smaak met een licht vlezige structuur.

 

De leefomstandigheden van de varkens en de rijpingsomstandigheden van de ham maken dit een zeer bijzonder product met een exclusieve smaak.

 

Serranohammen

Consorcio Serranoham

Gran Reserva 15 maanden

 

Een Traditionele Serrano Gran Reserva ham. De ham is vervaardigd uit 100% Spaans varkensvlees en is tenminste 15 maanden gerijpt. Intens van smaak omwille van zijn lange droogtijd met weinig vet. Heeft een mooie rode, donkere kleur en is bijzonder mals in de mond.

 

Consorcio Serranoham

Consorcio 11 maanden

 

Een traditionele Spaanse specialiteit. Tenminste 11 maanden gerijpt en voor 100% vervaardigd uit Spaans varkensvlees. De ham heeft weinig vet, is helder rood van kleur en heeft een volle smaak.

 

Consorcia Serranoham 

Blok half

 

Uiteraard zijn er ook officiële Consorcio blokken verkrijgbaar met een rijpingsperiode van 15 en 11 maanden. Vraag uw verkoopadviseur naar de mogelijkheden.

 


 

Droge worst specialiteiten

Spanje heeft een rijke tapas cultuur, waarin traditionele worstsoorten zoals chorizo, salchichon en fuet een belangrijke rol spelen. Stuk voor stuk gedroogd in de droge lucht van het Spaanse landklimaat en zeer rijk en kruidig van smaak.    

Chorizo extra Vela
     
Salchichon 

Een typisch Spaanse worst met een kruidige smaak en een grove structuur. De worst is 4 tot 6 weken gedroogd. Gemaakt van mager Spaans varkensvlees en specerijen. Dit zorgt voor een heerlijke smaak. 

     

Een traditionele Spaanse worst met een middel grove structuur. Gemaakt van hetzelfde varkensvlees als waar de Serranoham ook van wordt gemaakt. Op smaak gebracht met fijne specerijen. De Salchichon is 4 tot 6 weken gedroogd. 

 

 

 

Fuet
     
 Fuet met peper

Een typerende worst uit Catalonië. Gemaakt van Spaans varkensvlees. De fuet is intens rood van kleur en heeft een lichte peper smaak. De buitenkant heeft een krokante textuur en de binnenkant is heerlijk mals.

 

      De Spaanse fuet met een rand van gemalen witte peperkorrels. Heerlijk mals van binnen, lekker licht pittig aan de buitenkant.
Fuet met kruiden
       
Een variant op de Spaanse fuet omhuld met Typisch Mediterrane groene kruiden.          

 

 

Correspondentieadres
AdresPompmakker 2
8447 GJ Heerenveen
Tel.+31 (0)513 - 75 04 30
Fax.+31 (0)513 - 62 17 83
E-mailinfo@foodimpuls.nl

Booijman Foodimpuls - Zaltbommel  
Haarsma Foodimpuls - Heerenveen