Droge worst
Lekker om zo te eten of voor op een hapjesschotel.
Lekker om zo te eten of voor op een hapjesschotel.
Vlees bevroren -6°C in cutter met kruiden en startercultuur tot gewenste snit en -3°C. Zout inmengen tot binding, temp rond -1°C.
Vlees aangevroren:-2 tot -3°C mengen met kruiden en startercultuur, dan malen. Tot slot zout eronder mengen tot binding.
LET OP: zowel te koud als te warm eindproduct als te hoge vulsnelheid zorgt voor smering!
| 800 gr. | Varkensbuik of varkensschouder niet te mager |
| 200 gr. | Rundvlees |
| 26 gr. | Suprasel nitriet (colorozozout) 25kg (75050010) |
| 10 gr. | Raw sausage salami CT Protect zak 2kg Moguntia (78656732) |
| 1,5 gr. | Peper wit gestampt zak 1kg Moguntia (78606203) |
| 0,60 gr. | Mildstart FB-CA4 10x25gr Moguntia (78625100) |
Of bij eigen kruiden mengsel:
| 26 gr. | Suprasel nitriet (colorozozout) 25kg (75050010) |
| 6 gr. | Rohwurst Reifemittel zak 1.2kg Moguntia (78627021) |
| 5 gr. | Eigen kruiden mengsel |
| 0,60 gr. | Mildstart FB-CA4 10x25gr Moguntia (78625100) |

Runder Pastrami